Haarlem: 160 tijdelijke appartementen voor gemengde doelgroep aan Delftplein

Op 30 augustus is het Delftpleincomplex geopend met een symbolische sleutel voor nieuwe bewoners: 80 woningen voor jonge woningzoekenden en 80 voor statushouders. De gemeenteraad stemde eerder in met de bouw van 160 tijdelijke sociale huurwoningen op het Delftplein voor maximaal 15 jaar.  

In opdracht van de gemeente bouwt Elan Wonen 160 woningen (80 appartementen en 80 studio’s voor alleenstaanden). In het gebouw is plaats voor vier multifunctionele ruimtes. Het complex bestaat uit één woongebouw van vier verdiepingen. De verdeling is 50% regulier woningzoekenden en 50% statushouders.  Dit houdt in dat de helft van de appartementen en studio’s bestemd is voor regulier woningzoekenden. De eenkamerwoningen in het gebouw worden specifiek bestemd voor starters in de leeftijdsgroep t/m 27 jaar, om zo jongeren een kans te geven om zelfstandig te kunnen wonen. Voor de driekamerwoningen in het gebouw geldt geen leeftijdsgrens. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.


| Deel dit artikel  

Dossiers: Alle flexwoners, Woonvormen,