Nieuwe woonconcepten

Architecten, bouwers, projectontwikkelaars ontwikkelen nieuwe woonconcepten om aan de vraag naar snel toegankelijke betaalbare woonruimte tegemoet te komen.


Het gaat niet alleen om een ontwerp of productiewijze. Ook de eigendomsvorm of een financieringsarrangement kan interessante nieuwe concepten opleveren. Soms ontstaan ze op eigen initiatief, soms naar aanleiding van een prijsvraag. Sommige zijn al in productie genomen, andere zitten nog in het ontwerpstadium. Hoe dan ook: Flexwonen.nl biedt hen graag een podium.

U vindt ze hier.
Budgetwoning® van Hendriks Coppelmans

Loopkantstraat 11, 5405 NB Uden  |   (0413) 26 48 33  |   www.hendrikscoppelmans.nl

Starters, eenpersoonshuishoudens, statushouders en mensen met een kleine portemonnee hebben vaak moeite met het vinden van een (goede) betaalbare koop- of huurwoning. Hendriks Coppelmans vindt dat iedereen recht heeft op een passende woning. Daarom ontwikkelden we de Budgetwoning®. 

Bekijk het aanbod

CRUX HOUSE – Flexibele waardevaste huisvesting

www.flexgoed.com

Flexgoed Ontwikkeling specialiseert zich in het ontwikkelen van flexibel indeelbare woningen tegen aantrekkelijke bouwkosten. CRUX HOUSE is een woningprogramma met flexibel indeelbare plattegronden.

Bekijk het aanbod

Cubestee

Gelkingestraat 48 Groningen, 9711 NE Groningen www.cubestee.nl

‘Nieuwe erven, nieuwe buren, nieuwe oogsten’ is een van de winnaars van de ontwerpprijsvraag ‘A Home away from Home’. In de inzending wordt de opvang van mensen in nood gekoppeld aan actuele vraagstukken in het landelijke gebied; krimp, leegstand, goedkope huisvesting, herbestemming erfgoed en vitale sociale verbanden.

Bekijk het aanbod

Cubicco

Argon 25, 4751 XC Oud-Gastel www.cubicco.nl

Wonen voor 1- en 2-persoonshuishoudens kan betaalbaar, gezond en zonder wachtlijst.

Bekijk het aanbod

Finch Buildings

Geuzenstraat 49-I, 1056 KB Amsterdam www.finchbuildings.com

Wij bouwen modulaire gebouwen van kwalitatief hoogwaardig duurzaam hout die zich laten aanpassen aan de omgeving en de omstandigheden. Met een korte bouwtijd en in zijn totaliteit verplaatsbaar.

Bekijk het aanbod

Heijmans ONE

Postbus 2, 5240 BB Rosmalen  |   +31 (0)10 266 28 64  |   www.heijmans.nl/nl/heijmans-one

Dit bijzondere huis biedt kansen voor de vraag naar kwalitatieve en betaalbare huurhuisvesting, maar verhelpt daarmee ook een maatschappelijk probleem.

Bekijk volledige profiel


NEZZT

Industrieweg 8, 5688 DP Oirschot www.nezzt.nl

Een nieuwe wereld We leven in een dynamische wereld. Een wereld waarin we anders leven…anders wonen. Waarin duurzaamheid niet langer alleen maar om materiaal gaat, gebruik belangrijker is dan bezit en groei eerder een kwestie van slimmer dan van meer. Kunnen doen wat we willen, waar we willen, wanneer we willen. In zo’n wereld willen … Continued

Bekijk volledige profiel

Re-Settle

De Fantasie 9, 1324 HZ Almere www.renevanzuuk.nl

De Re-Settle, een bijzonder woningontwerp van de Almeerse architect Rene van Zuuk, was voor het eerst in het echt te zien tijdens de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven. Uitgangspunt van Re-Settle is om met minimale middelen een dorpsomgeving te scheppen waarin de asielzoekers individueel kunnen wonen en zich geborgen voelen.

Bekijk het aanbod

Steenvlinder – Zelfbouw voor iedereen

Juliana van Stolberglaan 148, 2595 CL Den Haag www.steenvlinder.nl

Zelfbouw toepassen in zowel leegkomende gebouwen als op kavels is de ultieme manier om aan (her)ontwikkeling te doen. Zodanig dat mensen in staat zijn zelf hun woning te bouwen. Vrijstaande woningen in het dure segment lukt meestal wel, maar geschakeld, gestapeld of in een bestaand gebouw is vaak lastiger.

Bekijk het aanbod

Ursem – het nieuwe bouwen

Spoorstraat 6, 1687 AE Wognum www.ursem.nl

Ursem Modulaire Bouwsystemen is koploper in de wereld van het nieuwe bouwen. Dat staat voor produceren in een fabriek en monteren op locatie. Ursem werkt met beproefde componenten voor zowel de fabriek als de locatie, die continu worden geëvalueerd, getest en geoptimaliseerd.

Bekijk volledige profiel

Vivax Housing

Koperen Kees 35, 7001 KH Doetinchem www.vivaxhousing.nl

Wij leveren de beste mix van duurzaam, flexibel en compact wonen. Voor woningcorporaties, zorginstellingen, recreatieondernemers en gemeenten.

Bekijk het aanbod