Flexwoningen bekijken in de praktijk én de fabriek

Platform31 en Aedes organiseren samen wederom een Flextour. We nodigen je bij dezen van harte uit om je aan te melden voor deze nieuwe editie. Tijdens de Flextour in Utrecht bezoeken we niet alleen een project, maar zien we ook hoe de woningen worden gemaakt.

Flexwoningen dragen bij aan een flexibele schil van de woningvoorraad, kunnen snel worden gerealiseerd en helpen zo woningzoekenden. Dit klinkt mooi, en verschillende partijen ondersteunen het, maar in de praktijk leven er bij gemeenten, woningcorporaties en andere investeerders tal van vragen en zien ze veel obstakels. Tijdens dit bezoek laten we zien wat er kan: zien doet geloven.

Een bezoek aan flexwoonprojecten én de fabriek

Tijdens de Flextour op vrijdag 5 april gaan we eerst op bezoek bij het flexwoningproject Place2BU in Utrecht. Dit grote project bestaande uit 490 woningen werd al in 2017 gerealiseerd. Daarna bezoeken we de woningfabriek van Daiwa House Modular (woningbouwtak van Jan Snel) in Montfoort, de grootste bouwer van flexwoningen in Nederland. De Flextour wordt georganiseerd in samenwerking met Aedes.

 

Voor wie?

Het locatiebezoek is bedoeld voor overheden, woningcorporaties en marktpartijen die (snel) aan de slag willen met het bouwen van verplaatsbare woningen.

 

Meer informatie en aanmelding>

 

Praktische informatie

Datum

vrijdag 5 april 2024

Tijd

10:00 u - 16:00 u

Locatie

Utrecht, Montfoort