Livedebat over agrarische seizoenarbeiders in coronatijd

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en LTO Nederland organiseren samen een interessant live en interactief online debat over de positie van arbeidsmigranten in coronatijd. Wonen, werken en reizen in de anderhalve metermaatschappij vraagt aanpassingen van iedereen. Voor gemeenten én ondernemers in Land- en Tuinbouw die te maken hebben met de huisvesting van arbeidsmigranten, geldt dat des te meer. Hoe gaan zij daarmee om en wat kunnen werkgevers en gemeenten voor elkaar betekenen?


Doet u ook mee met het debat?

U heeft invloed op de onderwerpen die op tafel komen! Dat doet u door aan te melden of door vragen te stellen tijdens de uitzending. Namens de VNG schuift burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad aan. Vanuit de agrarische praktijk doen een werkgever, de portefeuillehouder goed werkgeverschap en een beleidsspecialist arbeid van LTO Nederland mee. Interessant voor wethouders, raadsleden én ambtenaren die zich bezig houden met eerlijk werken en ondernemen en (tijdelijke) huisvesting. Wij nodigen ook boeren en tuinders uit om mee te kijken en mee te doen.

Programma

Aan de orde komen onder andere veilig werken, reizen en wonen. Waar kunnen gemeenten en de sector elkaar versterken? Wat verwachten we van elkaar? Waar liggen discussiepunten en hoe zijn die oplosbaar? Hoe gaan we om met goede voorbeelden en hoe zorgen we er samen voor dat er geen slechte situaties (meer) komen?

Meedoen en aanmelden?

Het interactieve debat vindt plaats op donderdag 25 juni om 13.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. U kunt via internet participeren. Bent u verhinderd? Geen probleem; als u zich aanmeldt krijgt u de link om het debat terug te kijken in uw mailbox. Uiteraard kunt u bij terugkijken niet meer actief participeren met vragen en opmerkingen.
Doet u mee? Meld u snel aan en u krijgt een link toegestuurd om deel te nemen, vragen te kunnen stellen en het debat terug te kunnen kijken.

Praktische informatie

Datum

donderdag 25 juni 2020

Tijd

13:00u - 13:45u

Locatie

Online

Prijs

deelname gratis, aanmelden verplicht

Inschrijven

U kunt hier inschrijven