Online kick-off van de campagne ‘Arbeidsmigratie Werkt’

Graag nodigen we u uit voor de online kick-off van de campagne Arbeidsmigratie Werkt op woensdag 19 mei van 13.00 - 14.15 uur.


We hebben arbeidsmigranten hard nodig en dus moeten we hen ook zo goed mogelijk ontvangen. Het is niet alleen menselijk, maar ook in ons belang om deze arbeidsmigranten te helpen aan goede woonruimte. Goed wonen is immers de basis voor goed meedraaien in onze samenleving. Daar gaat het nog te vaak niet goed. Ook het rapport “Geen tweederangs burgers” van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten legt de vinger op die zere plek.

De beeldvorming over arbeidsmigranten zit vaak in de weg bij het zoeken naar goede oplossingen. Daar willen de initiatiefnemers van deze campagne aan werken. Door in een meerjarige publiekscampagne arbeidsmigranten een gezicht te geven en daarmee een ander perspectief aan te reiken. Dat doen we met een brede initiatiefgroep waarin werkgevers, huisvestingsbedrijven, brancheorganisaties, overheden en het Expertisecentrum Flexwonen samenwerken. Tijdens de kick-off bijeenkomst vertellen wij u graag meer over de achtergrond en krijgt u een presentatie van de aanpak en in te zetten middelen. Daarnaast hoort u ook hoe uw organisatie zich bij de campagne kan aansluiten.

U kunt zich aanmelden voor de online bijeenkomst via de aanmeldmodule in de rechterkolom. Na inschrijving ontvangt u enkele dagen voor de bijeenkomst de benodigde informatie. Zijn uw collega’s of relaties ook geïnteresseerd in deelname? Zij kunnen zich ook aanmelden via de aanmeldmodule in de rechterkolom.

We zien uit naar uw deelname!

Met vriendelijke groet,
namens de initiatiefnemers van de campagne ‘Arbeidsmigratie Werkt’,

Wim Reedijk
Expertisecentrum Flexwonen

 

Programma

13.00 Opening en welkom door Wim Reedijk
Expertisecentrum Flexwonen
13.05 Column Jelle van Lottum, bijzonder hoogleraar Geschiedenis van arbeidsmigratie

13.13 Spreker volgt

13.20 Gesprek met ondernemers Ria Stienen, XPO en Herman Ponstein, machinefabriek Elburg

13.27 Tafelgesprek met Willem Weggeman, Homeflex en Frank van Gool, OTTO Workforce
Leden initiatiefgroep Arbeidsmigratie Werkt

13.35 Hoe ziet de campagne eruit?
Presentatie en toelichting door Liane Wilke van campagnebureau Johnny Wonder
13.55 Gesprek met de hoofdpersonen Yordan Stoychev en Aleksandra Tazbier

14.00 Wat kunnen partners doen en uw andere vragen via de moderator; in een tafelgesprek met Eef Berends, provincie Noord-Brabant en Marc van de Veen, Covebo
Leden initiatiefgroep Arbeidsmigratie Werkt
14.10 Afronding

14.15 Einde

 

Praktische informatie

Datum

woensdag 19 mei 2021

Tijd

13:00u - 14:15u

Locatie

Online

Inschrijven

Inschrijfformulier kick-off campagne ‘Arbeidsmigratie Werkt’
Bezig met versturen