Symposium Zorg en welzijn arbeidsmigranten

Op maandag 6 november 2023 organiseert Pharos een symposium Zorg en welzijn van arbeidsmigranten en hun kinderen. Veel arbeidsmigranten hebben een relatief goede gezondheid wanneer ze komen werken in Nederland. Maar door een combinatie van factoren, zoals werk- en woonomstandigheden, chronische stress en de onbekendheid met het zorgsysteem in Nederland, zijn de risico’s voor hun fysieke en mentale gezondheidsproblemen aanzienlijk. Dit geldt ook voor kinderen van arbeidsmigranten.

Dit symposium gaat over de ontwikkelingen sinds het eerste symposium over dit onderwerp (2 juni 2022) en het onderzoek van Pharos Zorg(en) voor arbeidsmigranten. Wat is er sindsdien gebeurd op het gebied van zorg, welzijn en jeugd, en welke acties zijn de komende periode van belang?

 

Voor wie?

Dit symposium is voor iedereen toegankelijk die interesse heeft in dit onderwerp.

 

Praktisch

Het symposium vindt plaats op maandag 6 november 2023 van 13.00 tot 17.00 uur. Het symposium is bij Het Huis Utrecht, Boorstraat 107 in Utrecht.

Deelname aan het symposium is gratis. Aanmelding via het webformulier op de site van Pharos is echter wel nodig (maximaal 100 deelnemers). Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Vanaf september staat op genoemde webpagina ook informatie over het programma en de workshops.

 

 

Praktische informatie

Datum

maandag 6 november 2023

Tijd

13:00 u - 17:00 u

Locatie

Het Huis Utrecht, Boorstraat 107, Utrecht

Prijs

gratis