TÜV Nederland

Voor TÜV Nederland is het hoofddoel om aantoonbaar te maken dat uw organisatie aan de door de SNF gestelde eisen voor de huisvesting van arbeidsmigranten voldoet. Onze onafhankelijke blik helpt u kritisch naar uw organisatie te kijken en de verbeterpunten boven water te halen. We hanteren daarbij een nuchtere en toegankelijke manier van inspecteren waarbij we graag met u meedenken.

 

Wat en voor wie is het SNF-keurmerk?

Om een goede huisvestingskwaliteit voor arbeidsmigranten te garanderen, is de Stichting Normering Flexwonen (SNF) in het leven geroepen. Het SNF beheert registers van ondernemingen die aan de norm voldoen en onderhoudt deze. Om in dat register te komen, controleren inspecteurs -vanaf 2021 jaarlijks- alle huisvestinglocaties op diverse punten als veiligheid en ruimte.

 

Waarom het SNF-keurmerk?

Er zijn meerdere redenen om het SNF-keurmerk te bezitten. Aan de ene kant vragen veel ketenpartners erom. Daarnaast mag een uitzendbureau die zaken doet met een gecertificeerde huisvester -of zelf gecertificeerd is- tot 25% inhouden voor huisvesting op het wettelijk minimumloon. Zonder keurmerk mag dit niet. Alle reden dus om voor SNF te kiezen.

Het SNF-keurmerk kent twee varianten:

  1. De reguliere norm voor huisvesting voor arbeidsmigranten. Deze norm is geschreven voor de beheerders van huisvestinglocaties.
  2. De norm voor het SNF-inhuur-register. Wanneer een organisatie zelf geen huisvesting beheert, maar inhuurt via een SNF-goedgekeurde onderneming, dan kan deze onderneming zich aanmelden voor het SNF-inhuur-register.

Voor beide keurmerken kunt u bij TÜV Nederland terecht.

 

Wat kost een SNF-keurmerk?

Het uitvoeren van een inspectie dient te gebeuren door een geaccrediteerde inspectie-instelling met een samenwerkingsverband met SNF. Qualitatis, onderdeel van TÜV, is een van deze instellingen. De kosten voor de jaarlijkse inspectie hangen af van de grootte van uw organisatie. U kunt daarvoor altijd bij ons een op maat gemaakte en transparante offerte opvragen.

 

Waarom een SNF-keurmerk bij TÜV Nederland?

  • Een persoonlijke aanpak en vast contactpersoon. Door onze persoonlijke aanpak, kunnen we uw vragen snel beantwoorden en snel en direct communiceren.
  • Wij stellen uw doelen voorop. Bij TÜV Nederland weten we dat het keurmerk belangrijk is, maar dat uw doelstellingen nòg veel belangrijker zijn. Om u daarbij te helpen, kijken we kritisch naar uw situatie en geven we concreet aan waar eventuele risico’s liggen, maar leggen we ook kansen bloot.
  • Alles onder één dak. Naast een SNF-keurmerk, kunt u bij ons ook terecht voor o.a. een SNA- keurmerk en het ABU- of NBBU keurmerk.
  • Branchespecifieke kennis. Doordat we meerdere normen uit de branche certificeren en jarenlange ervaring hebben, heeft u met onze inspecteurs volwaardige gesprekspartners die een praktijkgerichte rapportage afleveren.
  • Ervaren certificeringspartner. TÜV Nederland is een ervaren certificeringspartner dat naast Nederland ook actief is in veel andere landen.

 

Contact met TÜV Nederland

Neem contact met ons op via het contactformulier of neem contact op met onze Customer service afdeling van TÜV Nederland of via de gegevens in de rechterkolom.


ContactgegevensCustomer service Qualitatis dienstverlening TÜV Nederland
0523 - 677 083
Ekkersrijt 4401
5692 DL   Son en Breugel
info@tuv.nl

Eigen bedrijfsprofiel

Dit bedrijfsprofiel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexwonen.nl. wilt u meer informatie over de bedrijfsprofielen, neem dan contact met ons op.