Akker 71, Arnhem

Akker71 is een oud verzorgingshuis met 111 onzelfstandige woningen van ongeveer 25m2, in het hartje van Malburen Arnhem. Akker71 is een zusterflat van het Bruishuis dat in handen is van Stichting Bewonersbedrijf Arnhem en heeft een soortgelijke invulling. Verhuur, beheer en exploitatie zijn in tegenstelling tot het Bruishuis in handen gebleven van woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem.

In het complex worden veel verschillende groepen gehuisvest gecombineerd met diverse bedrijfjes in de plint. De bewoners krijgen óf een huurcontract voor beschermd wonen of een normaal huurcontract voor onbepaalde tijd. De bewoners met een normaal huurcontract kunnen het eerste jaar relatief goedkoop wonen in Akker71 door een fikse huurkorting van ongeveer 170 euro. Besluit men na een jaar te blijven, dan vervalt deze korting. In de praktijk kiezen bewoners ervoor om niet langer dan een jaar in het complex te blijven.


Aantal woningen
111
Eigenaar
Volkshuisvesting Arnhem
Start
2013
Huurprijs
€ 420, met in eerste jaar 170 euro huurkorting
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, ouderen, statushouders, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen, wonen met zorg
Aard gebouw
bestaand gebouw
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract, huur onbepaalde duur
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over wonen in dit project en aanmelden vind je op de website van Akker71Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel