Campus Yours in Leiden

Campus Yours nabij het NS-station Lammenschans in Leiden kreeg er in 2019 twee studentencomplexen bij met respectievelijk 218 en 249 woningen. In de jaren 2013 tot 2016 zijn op deze locatie al 583 studentenappartementen en 208 starterswoningen in gebruik genomen. De studentenwoningen zijn beschikbaar voor voltijdstudenten en worden door DUWO verhuurd met een campuscontract. De bruto huurprijs ligt tussen € 254 en € 319 per maand (na aftrek van huurtoeslag). Bij alle woningen is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance bouwt de komende jaren nog eens 423 starterswoningen en 197 zelfstandige studentenwoningen op Campus Yours.’Betaalbare huurwoningen voor starters in de Randstad voorzien in een grote behoefte’, zegt de ontwikkelaar. ‘Zeker nu koopwoningen voor deze doelgroep vrijwel onbereikbaar zijn geworden.’

De woningen worden opgeleverd zonder gasaansluiting. Voor de verwarming en energieopwekking wordt gebruikgemaakt van een combinatie van een warmtepompboiler, een warmte-terug-win (WTW) ventilatiesysteem en zonnepanelen. In het nieuwe plan voor Campus Yours in Leiden zijn ook commerciële ruimtes opgenomen voor bedrijfsactiviteiten die primair zijn gericht op de starters en studenten. In het najaar van 2020 worden de woningen opgeleverd. Het totale programma van de Campus omvat dan 1248 studentappartementen, 631 starterswoningen, retail, restaurants en servicefaciliteiten op 4,3 ha.

 


Aantal woningen
deel 2 telt 467 studentenwoningen
Eigenaar
Syntrus Achmea i.s.m. DUWO
Start
deel 2 startte in augustus 2019
Huurprijs
Soort eigenaar
marktpartij, woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
campuscontract, huur onbepaalde duur
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven
  • Informatie over inschrijven studentenwoningen vindt je hier
  • Informatie over inschrijven en verhuur van de starterswoningen vindt je op de website van Yours


Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel