Drieslag in Dronten

Door de renovatie van een cluster van voormalige studentencomplexen, zijn in februari 2014 de deuren geopend van een nieuwe huisvestingsvoorziening voor arbeidsmigranten. De panden hebben een gezamenlijke capaciteit van 280 huisvestingsplaatsen. De volledig ingerichte appartementen bieden plaats aan maximaal 14 personen. Binnen een appartement delen maximaal twee personen een kamer. Daarnaast is er een centrale woonkeuken en sanitaire ruimte. Een breed scala aan recreatieve voorzieningen maakt deel uit van het complex, zoals trapveldjes, een basketbalveld en een krachthonk. Om de mobiliteit in goede banen te leiden beschikt het complex over 1 parkeerplaats per 2,5 bewoners en een uitgebreide fietsenstalling.

Er is veel aandacht voor toezicht en beheer. Zo is er een klankbordgroep en convenant met omwonenden om eventuele overlast te voorkomen. Resultaat hiervan is onder meer dat een extra looppad naar het centrum gerealiseerd is waardoor de buurt ontlast is. Verder is een beheerder 24/7 bereikbaar en gemiddeld 16-18 uur per dag aanwezig. Op zondag komt een leverancier met typisch Poolse producten.

Update:

in 2020 kwam het project negatief in de aandacht na klachten van bewoners en FNV. Zo zouden er te weinig sanitaire voorzieningen zijn voor de bewoners. Op actuele beelden maakt het geheel een smoezelige, onverzorgde indruk. Betrokken uitzendorganisaties lieten ons weten niet gelukkig te zijn met de kwaliteit van deze huisvesting, maar nog geen alteratieve oplossingen te hebben. Zie ook:


Aantal woningen
280 plaatsen
Eigenaar
AMH Flevoland BV
Start
februari 2014
Huurprijs
Soort eigenaar
uitzendorganisatie/werkgever
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
logies
Aard gebouw
bestaand gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven


Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel