Droogsehof tiny houses, Malden

Aan de Droogsehof in Malden heeft verhuurder Poeijers BV 18 tijdelijke woonunits van 39 m² voor jongeren gerealiseerd. Het gaat om de Heijmans One, die kant-en-klaar in de fabriek wordt gemaakt en in drie dagen kan worden geplaatst. De units mogen tien jaar blijven staan. Na tien jaar worden ze naar een andere locatie verplaatst om daar opnieuw gebruikt te worden. De huisjes hebben een vide met een slaapvertrek en worden verder compleet afgeleverd.

Naast gemeenschapszin is duurzaamheid een van de pijlers van dit project. De basis van de huisjes is een duurzaam massief houten casco en er liggen zonnepanelen op het dak. Er is geen gasaansluiting, er wordt gekookt op keramische platen. Naast een eigen terras beschikken de huurders over een gemeenschappelijke moestuin en een recreatietuin. Verhuurder Poeijers ondersteunt de groep financieel met de inrichting ervan.

Doelgroep van dit project: mensen van twintig tot dertig jaar uit de gemeente Heumen, zoals pas afgestudeerden die net aan hun eerste baan begonnen zijn. De huurtermijn is minimaal 1 jaar en maximaal 5 jaar. Huursubsidie behoort tot de mogelijkheden.


Aantal woningen
18
Eigenaar
Poeijers
Start
2019
Huurprijs
€597,30
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Poeijers b.v. uit Eindhoven zet zich in voor maatschappelijke en milieuvriendelijke investerings- en ontwikkelingsinitiatieven

Meer info

Informatie
over inschrijven


Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel