Flexhotel, Warder

In juli 2012 opende HOBIJ een flexhotel voor buitenlandse uitzendkrachten in Warder met uitzicht op het Markermeer. Het hotel, voorheen met de naam ’t Tolhuus, was eerder een regulier hotel met bar en restaurant. De vroegere bar is omgetoverd tot een grote woonkamer waar een biljart en een tafelvoetbalspel staan, en de bewoners kunnen gezamenlijk eten in het gedeelte wat voorheen restaurant was. Er zijn 1-, 2- en 3-persoonskamers met allen een eigen badkamer en tv. Bij een volle bezetting zijn er 100 mensen aanwezig.” Een vaste beheerder en interieurverzorgster wonen ook in het hotel.

HOBIJ wil met het flexhotel de beeldvorming op positieve wijze laten omslaan. Arbeidsmigranten zijn een kans voor de Nederlandse economie. ‘Wij heten ze van harte welkom in ons hotel, en zullen alles doen om het naar tevredenheid te laten verlopen. Wat dat betreft zijn we niet te onderscheiden van een echt hotel. Waarschijnlijk zitten we op 4-sterren’.

Update: Sinds 2019 is het hotel in Warder niet meer in gebruik voor deze vorm van huisvesting.


Aantal woningen
100 plaatsen in 1-, 2- en 3-persoonskamers
Eigenaar
HOBIJ
Start
juli 2012
Huurprijs
Soort eigenaar
uitzendorganisatie/werkgever
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
logies
Aard gebouw
bestaand gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
HOBIJ wil met het flexhotel de beeldvorming op positieve wijze laten omslaan. Arbeidsmigranten zijn een kans voor de Nederlandse economie. 'Wij heten ze van harte welkom in ons hotel, en zullen alles doen om het naar tevredenheid te laten verlopen. Wat dat betreft zijn we niet te onderscheiden van een echt hotel. Waarschijnlijk zitten we op 4-sterren'.

Meer info

Informatie
over inschrijven


Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel