Zandewierde in Hummelo, Bronckhorst

In Hummelo, gemeente Bronckhorst heeft Sité Woondiensten het voormalig zorgcomplex Zandewierde verbouwd om er 22 appartementen in te realiseren. Die worden verhuurd aan statushouders en aan andere woningzoekenden. Direct omwonenden stonden aanvankelijk niet te springen om de plannen. Sité en de gemeente Bronckhorst hebben veel met omwonenden van het pand en de dorpsraad van Hummelo gesproken om de weerstanden weg te nemen. De omwonenden gaven aan niet enkel alleenstaande vergunninghouders te willen huisvesten, maar ook gezinnen. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat de overige wooneenheden met voorrang worden verhuurd aan woningzoekenden uit Hummelo. Ook pleitten ze voor het behoud van de centrale ontmoetingsruimte in het gebouw. De wensen van de omwonenden zijn gehonoreerd.

Tijdens de brainstormavond gaven acht omwonenden aan mee te willen blijven denken over de invulling van het project. Sité Woondiensten stelde deze omwonenden aan als klankbordgroep en toetst het plan en de ideeën regelmatig bij hen.

 


Aantal woningen
22
Eigenaar
Sité Woondiensten
Start
maart 2017
Huurprijs
De bewoners betalen een kale huur van circa 310 euro voor de studio’s, 465 euro voor de driekamerappartementen en 450 euro voor het tweekamerappartement
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Bijzonderheden
De bewoners krijgen een huurcontract voor onbepaalde tijd. Daarin staat wel de uiterlijke termijn van 1 januari 2027. Dan loopt de tijdelijke afwijking op het omgevingsplan af en kunnen de woningen niet meer gebruikt worden.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over wonen bij Site Woondiensten vind je op de websiteBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel