In Between Places, Hilversum

In between places is een betaalbaar woonconcept in het hart van Hilversum van woningcorporatie Dudok Wonen. In een complex van 44 woningen zijn er 22 gereserveerd voor mensen die acuut tijdelijk en voor maximaal 1 jaar een huis nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen die net gescheiden zijn, op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning, of door het overlijden van ouders. De overige woningen in het complex zijn voor ‘reguliere huurders’ Er zijn studio’s met balkon met oppervlakten tussen 23 en 43 m2. En 2-kamerappartementen met balkon met oppervlakten tussen 48 en 50 m2. De woningen zijn al voorzien van vloerbedekking, jaloezieën/rolgordijn en een kookplaat.

Het aantal aanmeldingen overtrof iedere verwachting, want liefst 400 mensen lieten weten van het aanbod van een tijdelijk huurcontract van maximaal een jaar gebruik te willen maken. Na een jaar bleek echter dat de helft van de eerste lichting van 22 uitverkoren huishoudens nog geen nieuwe woning had kunnen vinden en daardoor geen plaats had gemaakt voor nieuwe kandidaten.


Aantal woningen
22 (van de 44)
Eigenaar
Woningcorporatie Dudok Wonen
Start
februari 2017
Huurprijs
tussen € 409 en € 592 tussen € 586 en € 710
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Het project is een samenwerking van Dudok Wonen, Regio Gooi- en Vechtstreek en de Provincie Noord-Holland

Meer info

Informatie
over inschrijven

Hier vind u informatie over wonen in het project en aanmelden bij Dudok WonenBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel