Kamers met kansen Florijn, Amsterdam

Kamers met Kansen Florijn is onderdeel van KmK Amsterdam en biedt jongeren van 18 – 23 jaar wonen met begeleiding. In Amsterdam Zuidoost heeft het project 7 ruime appartementen. Eén daarvan is als kantoor in gebruik zodat de jongeren gemakkelijk op hun afspraken met de coaches kunnen komen en ze ook gemakkelijk ‘zomaar’ kunnen aankloppen als ze daar behoefte aan hebben. In de overige 6 appartementen wonen de jongeren met 4 jongens of met 4 meiden op een woning en delen ze daar een ruime woonkamer met balkon over de volle breedte, keuken, badkamer en een toilet. De kamers variëren in grootte en ook in prijs.

Kamers met Kansen is een project voor (schoolgaande) jongeren die door hun onveilige of instabiele thuissituatie moeite hebben om naar school te kunnen gaan en/of hun dagbesteding vol te houden. De jongeren krijgen een kamer en coaching zodat ze vanuit een rustige, veilige plek verder kunnen met hun school en toekomstplannen.


Aantal woningen
6 appartementen (4 pers/appartement)
Eigenaar
Woningstichting Rochdale i.s.m. Combiwel
Start
2010
Huurprijs
€ 250 - € 320 incl. gwl/tv/internet/belastingen p.m.
Soort eigenaar
woningcorporatie, zorg- of opvanginstelling
Doelgroep
jongeren
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
begeleid wonen
Aard gebouw
bestaande woningen
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract, tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Hier vind je informatie over wonen bij Kamers met kansen Amsterdam en over aanmelden. Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel  

Trefwoorden: kamers met kansen|praktijkvoorbeelden,