Majella Wonen, Utrecht

Majella Wonen in Utrecht is midden 2016 geopend. In twee naoorlogse appartementencomplexen wonen ex-dak- en thuislozen en reguliere huurders als buren samen. De complexen stonden aan het begin van de crisis op de nominatie voor sloop. Dit is uiteindelijk afgeblazen. De ex-dak- en thuislozen zijn cliënten van de Tussenvoorziening en hebben begeleiding en ondersteuning nodig bij het voeren van de regie over hun wonen en leven. De reguliere huurders zijn mensen met sociale betrokkenheid die een actieve bijdrage willen en kunnen leveren aan de leefsituatie in het gebouw en de woonomgeving. De wooneenheden zijn klein en betaalbaar en variëren in grootte van 25 tot 55 m2.

Bij Majella Wonen kunnen 35 cliënten, met begeleiding, een nieuwe start maken. Het doel is dat zij na drie jaar zelfstandig kunnen wonen met een huurcontract op eigen naam. Zij krijgen weer de regie over hun eigen leven en kunnen als goede buur samenleven. De begeleiding wordt verzorgd door de Tussenvoorziening. Voor bewoners die maatje of mentor zijn, is de Tussenvoorziening aanspreekpunt. Alle bewoners vormen samen een woonvereniging.


Aantal woningen
67 woningen
Eigenaar
Portaal
Start
2016
Huurprijs
€ 310 - € 430 p.m.
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Aard gebouw
bestaand gebouw
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract, huur onbepaalde duur
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over wonen in Majella en aanmelden als dragende bewoner vind u op de website van de TussenvoorzieningBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel  

Trefwoorden: praktijkvoorbeelden,