Huisvesting arbeidsmigrantenin Nispen, Roosendaal

Uitzendbureau Pollux heeft 90 studio’s gebouwd voor 180 arbeidsmigranten aan de Oude Turfvaartsestraat in Nispen, op het terrein van het voormalige Parkhotel Zonneland. Het terrein van vier hectare is vroeger gebruikt als buitenzwembad van Nispen, later werd het een hotel. Het oude hotel is afgebroken net als alle kleine gebouwen op het terrein. De naastgelegen woning is blijven staan en verbouwd tot recreatieruimte.

Elke studio is geschikt voor twee arbeidsmigranten die voor het uitzendbureau Pollux werken. Alle studio’s hebben een oppervlakte van 26 m² en zijn voorzien van een keuken en een badkamer. In het souterrain staan wasmachines en drogers. Naast het complex heeft Pollux een grote parkeerplaats geplaatst. Ook zijn er fietsen beschikbaar gesteld. De verblijfsduur van de bewoners kan uiteenlopen van een paar weken tot ongeveer een jaar.

Er is 24 uur per dag een beheerder aanwezig die toezicht houdt op de regels, maar ook een aanspreekpunt is voor de arbeidsmigranten. Samen met de omwonenden zijn leefregels opgesteld om geluidsoverlast en vuil op straat te voorkomen.

 


Aantal woningen
90
Eigenaar
Pollux
Start
September 2018
Huurprijs
Soort eigenaar
uitzendorganisatie/werkgever
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Bijzonderheden
Gezamenlijke recreatieruimte

Meer info

Informatie
over inschrijven

De huisvesting in dit complex wordt toegewezen door uitzendbureau Pollux aan eigen medewerkers.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel