Miniwoningen in Stadsblokken-Meinerswijk

Volkshuisvesting Arnhem heeft 16 tiny houses gerealiseerd in Stadsblokken-Meinerswijk. De woningen zijn gebouwd door Hodes. Het is het eerste plan voor zogenoemde miniwoningen in Arnhem dat concrete vormen aanneemt. Op de plek van het huidige bedrijventerrein Meinerswijk zijn in december 2018 acht miniwoningen geplaatst met een huur van 400 tot 450 euro. Begin 2019 zijn er nog acht gevolgd. In totaal zijn er dus zestien woningen van 22m2 voor een eenpersoons huishouden beschikbaar. De woningen zijn voorzien van keuken, badkamer en technische ruimte waar de wasmachine geplaatst kan worden. De corporatie is van plan tussen de 50 en 100 van deze woningen op diverse locaties te gaan bouwen.

De tiny houses kunnen gedurende twee tot drie jaar blijven staan op deze locatie, waar projectontwikkelaar Kondor Wessels Projecten daarna gaat bouwen. Dan zullen de woningen verplaatst worden naar een vervolglocatie. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en kunnen op locatie direct worden aangesloten op nutsvoorzieningen. Bij verplaatsing krijgen de huurders voorrang, mits zij de leeftijdsgrens nog niet hebben bereikt. De huizen zijn bedoeld voor alleenstaande woningzoekenden tussen de 23 en 30 jaar. Van de huurders wordt een vrijwillige inzet voor Meinerswijk gevraagd. Te denken valt aan rondleidingen, groenonderhoud, bemannen van het infocentrum etc.

Update: de woningen zijn begin 2022 conform planning verwijderd en worden door een andere exploitant op een andere locatie gebruikt


Aantal woningen
16
Eigenaar
Volkshuisvesting Arnhem
Start
December 2018
Huurprijs
€400 - €450 p.m.
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Vrijwillige inzet voor Meinerswijk door huurders

Meer info

Informatie
over inschrijven

Hier vind u informatie over huren bij Volkshuisvesting ArnhemBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel