Vergunninghouders in verpleeghuis Nijevelt, Nijmegen

Het gedeeltelijk leegstaande verpleeghuis Nijevelt in Nijmegen wordt in 2021 gesloopt. Om die tijd te overbruggen stelt stichting De Waalboog (eigenaar van het pand), één verdieping beschikbaar voor de huisvesting van twintig alleenstaande vergunninghouders. De verdieping is bestemd voor een gemêleerde groep vergunninghouders met affiniteit voor ouderen en zorg. De initiatiefnemers streven ernaar dat de vergunninghouders een bijdrage kunnen leveren aan de zorg en aan de activiteiten met ouderen. Op deze manier kunnen zij de Nederlandse taal en cultuur leren kennen.

Woningbouwstichting De Gemeenschap huurt de etage van De Waalboog en is verantwoordelijk voor het beheer. Om de verdieping prettig bewoonbaar te maken voor de vergunninghouders, organiseerde De Gemeenschap een verbouwing. Om af te kunnen wijken van het bestemmingsplan werd een omgevingsvergunning aangevraagd.


Aantal woningen
19
Eigenaar
stichting De Waalboog, tijdelijke exploitatie door woningcorporatie De Gemeenschap
Start
begin 2017
Huurprijs
€ 284 huur + € 34,32 servicekosten + € 40,20 energie
Soort eigenaar
woningcorporatie, zorg- of opvanginstelling
Doelgroep
ouderen, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen, wonen met zorg
Aard gebouw
bestaand gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Voor deze constructie was toestemming vereist van het College sanering zorginstellingen

Meer info

Informatie
over inschrijven

Dit project is alleen bedoeld voor door de gemeente te huisvesten statushoudersBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel