Noorderkwartier, studentencomplex in A’dam-Noord

In Amsterdam-Noord staat sinds zomer 2021 het Noorderkwartier, een woontoren met 388 zelfstandige sociale huurwoningen voor studenten en jongeren die maatschappelijke ondersteuning nodig hebben. Elke woning heeft een eigen voordeur, keuken en badkamer, in omvang variëren ze tussen de 21 en 29 m2.  De gemeenschappelijke privé-binnentuin, met wasserette, koffiestation en moestuintjes, vormt het hart van het complex en fungeert als een centrale en levendige ontmoetingsplek.

27 studio’s zijn beschikbaar voor jongeren die met begeleiding de stap willen zetten naar een zelfstandige huurwoning. Zij worden begeleid door De Heeren van Zorg en De Combinatie, een samenwerkingsverband van acht Amsterdamse zorgorganisaties. Daarnaast zijn tien studio’s bestemd voor studenten uit Aruba, zij krijgen met voorrang een woning om te kunnen studeren in Amsterdam. Daarvoor werkt De Key samen met het Arubahuis.

Het complex is gebouwd voor Woningstichting Lieven de Key, en maakt deel uit van de gehele gebiedstransformatie van het Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Het centrum van Amsterdam is snel bereikbaar via de veerpont, of via de Noord-Zuidlijn: metrostation Noord ligt op loopafstand. Bewoners hebben hun eigen fietsplek in de fietsenstalling op de begane grond (niet bestemd voor scooters of brommers). Parkeervergunningen worden niet verstrekt.

 


Aantal woningen
388 (313 type A, 19-24 m2, en 75 type C, 29 m2)
Eigenaar
Woningstichting De Key
Start
augustus 2021
Huurprijs
Vanaf € 417 (type A) of € 633 (type C). Huurtoeslag is mogelijk.
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
campuscontract, tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Bewoners kunnen de beheerder van De Key ondersteunen als ‘studentbeheerder’ en krijgen in ruil daarvoor huurkorting.

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woningen worden toegewezen op volgorde van opgebouwde inschrijfduur op Studentenwoningweb.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel