Wisselwoningen, Overschild

Het CVW herstelt Groningse woningen die schade hebben opgelopen door aardbevingen. Sommige bewoners moeten hierdoor tijdelijk worden gehuisvest in wisselwoningen, waar zij kunnen verblijven tot hun eigen huis weer veilig is. Het gaat hier om gezinswoningen, seniorenwoningen en eenpersoonswoningen. De woningen kunnen op een later tijdstip weer worden verplaatst en elders opnieuw  ingezet. De rol van CVW is inmiddels ovegenomen door de Nationaal Coördinator Groningen.

Er komt een nieuwe woonwijk met dertig wisselwoningen aan de noordoostkant van Overschild. De woningen zijn bedoeld voor inwoners van Overschild die tijdelijk hun huis uit moeten in verband met de versterking of de sloop of nieuwbouw van hun woning. De wisselwoningen blijven mogelijk tien jaar staan.

 

 


Aantal woningen
30
Eigenaar
Centrum Veilig Wonen
Start
2019
Huurprijs
geen, eigen kosten van huur of hypotheek lopen door
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wisselwoning, wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
gebruikscontract
Bijzonderheden
Bouwer: Jan Snel

Meer info

Informatie
over inschrijven

Deze woningen worden toegewezen aan mensen die hun eigen woning moeten verlaten omdat die versterkt of herbouwd wordt vanwege schade door de aardgasboringen. Er is dus geen sprake van open inschrijving.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel