Wooncentrum ’t Hofland, Pijnacker-Nootdorp

’t Hofland is een voormalig verzorgingshuis waarin 64 woonunits zijn gerealiseerd voor sociale verhuur. Deze zijn verhuurd aan 30 statushouders en 58 lokale woningzoekenden. ’t Hofland stond al 6 jaar leeg. De gemeente heeft het gebouw opgeknapt. RondomWonen treedt op als verhuurder. In februari 2017 werden de omwonenden uitgenodigd voor informatiebijeenkomsten en konden zo meedenken over de plannen. In de zomer namen de eerste bewoners al hun intrek in het gebouw. Het gebouw kan 10 jaar als woonruimte worden gebruikt.


Aantal woningen
64 woonunits
Eigenaar
Gemeente
Start
juli 2017
Huurprijs
€ 265,00 - € 325,00 + ongeveer € 150,00 servicekosten, inclusief gas, water, elektra en kabelaansluiting
Soort eigenaar
gemeente
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
bestaand gebouw
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Bijzonderheden
Van de huurders wordt verwacht dat zij meewerken aan de sociale samenhang, b.v. door gezamenlijk koken en eten en helpen met de Nederlandse taal. Veel lokale ondernemers en organisaties hebben een bijdrage geleverd. In 't Hofland zijn op elke verdieping gangmakers die een verbindende rol vervullen, samen vormen zij een soort bewonerscommissie. De huismeester is de verbindende factor in het complex.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over inschrijven voor dit project vind u op de website van Rondom Wonen

Update januari 2021: Op dit moment zijn alle woningen verhuurd en is er een wachtlijst. Kandidaten die in Pijnacker wonen of gewoond hebben, hebben voorraang. Wie tot de doelgroep behoort, kan zich aanmelden door via Rondom Wonen naam, adres, geboortedatum, belastbaar jaarinkomen en motivatie door te geven. Er kan geen termijn worden genoemd van toewijzing.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel