Rieff hotel in Laakkwartier, Den Haag

In de 1e Lulofsdwarsstraat in Den Haag staat sinds 2013 een hotel voor 190 arbeidsmigranten. In het complex dat in opdracht van uitzendbureau OTTO Work Force is gebouwd, zijn 95 compleet ingerichte studio’s gemaakt. Per studio is ruimte voor twee mensen die daar kunnen wonen voor minimaal drie maanden tot hooguit 2,5 jaar. De gemeente Den Haag heeft actief meegwerkt om deze voorziening mogelijk te maken. Het hotel moet overlast in de binnenstad voorkomen, waar veel arbeidsmigranten illegaal in kleine woningen wonen.

Update: In 2018 besloot de gemeente Den Haag dat het complex moest verdwijnen. Bezwaren van de exploitant en werkgevers die er gebruik van maakten werden niet gehonoreerd. In 2020 is met de sloop begonnen. Streven is om het complex elders weer op te bouwen en verlengd te exploiteren. Zie ook dit artikel van Otto Workforce 


Aantal woningen
95 2 persoonsappartementen
Eigenaar
Rieff
Start
februari 2013
Huurprijs
Soort eigenaar
uitzendorganisatie/werkgever
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
logies
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Rieff is een samenwerking tussen Jan Snel Flexibel Bouwen, arbeidsbemiddelaar OTTO Work Force en Strataegis BV (het moederbedrijf van o.a. uitzendbureau ForeignFlex en huisvester Jobhousing)

Meer info

Informatie
over inschrijven


Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel