Startblok Zeeburg, Amsterdam

Startblok Zeeburg is een woonproject voor de duur van maximaal 10 jaar. Vanaf voorjaar 2022 komen er in totaal 250 sociale huurwoningen beschikbaar, waarvan de helft bestemd voor starters: studenten en jongeren van 18 t/m 27 jaar. De andere helft is voor statushouders. De bewoners kunnen er maximaal 5 jaar blijven, in die tijd bouwen ze ook woonduur op bij Woningnet. Het Startblok biedt jongeren een springplank voor het ‘echte leven’ en helpt statushouders via contacten met de andere bewoners om hun weg te vinden in de Amsterdamse samenleving.
Elke studio (25 m2) heeft een eigen keuken en badkamer. Daarnaast is er veel aandacht voor het sociale aspect: vanuit het Startblok worden activiteiten georganiseerd voor en door bewoners, zij moeten dus openstaan voor anderen en diversiteit als een kans zien om hun horizon te verbreden. Ook komt er een gemeenschappelijke ruimte voor de Startblokkers en de 450 bewoners van de naastgelegen tijdelijke studentenwoningen van Lieven de Key.
Startblok Zeeburg wordt voor 10 jaar geplaatst op P+R Zeeburg II, een toekomstige bouwlocatie waar nog geen definitieve bestemming voor is. Over de parkeerplaats komt ook een fietspad naar het al bestaande studentencomplex aan de Zuiderzeeweg.


Aantal woningen
250
Eigenaar
De Key
Start
voorjaar 2022
Huurprijs
sociale huur
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
campuscontract, tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woningen worden t.z.t verhuurd via Studentenwoningweb. Huurders worden geselecteerd op basis van hun motivatie om in Startblok Zeeburg te wonen.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel