NDSM-werf, Amsterdam Noord

Rochdale huisvest sinds eind 2016 statushouders op de NDSM-werf in Amsterdam Noord in een complex waar eerst alleen studenten woonden. Het was de bedoeling om eind 2016 alle 378 units weg te halen. Nu is besloten om een aantal woningen nog ca 3,5 jaar te laten staan. 125 woningen worden via natuurlijk verloop beschikbaar gesteld aan de nieuwe Amsterdammers. Voor de studenten is dat ook goed nieuws, want die kunnen gewoon blijven zitten als ze dat willen.

Rochdale wil zorgen voor een prettig en goed woon- en leefklimaat. Via Academie van de Stad zijn daarom woonbegeleiders geworven onder de studenten die al op de NDSM-werf wonen. Zij kunnen helpen met:
– Bewoners helpen hun weg te vinden
– Vragen over wonen direct oplossen
– Problemen vroegtijdig signaleren en helpen oplossen

UPDATE: het project is in 2020 beëindigd en de woningen zijn verwijderd. Zie ook dit bericht als laatste ode aan het complex


Aantal woningen
378 units (125 voor statushouders)
Eigenaar
Rochdale en DUWO
Start
oktober 2016
Huurprijs
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
De studenten hebben een campuscontract via DUWO en de statushouders krijgen een tijdelijk contract op basis van de Leegstandswet.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over de woningen voor studenten vind je op de website van DUWO. Op de website van Rochdale vind je alles over wonen bij deze corporatieBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel  

Trefwoorden: praktijkvoorbeelden|studenten|tijdelijk contract|verplaatsbare woningen,