Antillenstraat, Groningen

De studio’s aan de Antillenstraat staan op een voormalig bedrijventerrein, dat vooralsnog niet wordt herontwikkeld. Dit bood de mogelijkheid om hier tijdelijk studenten te huisvesten. Samen met Plegt-Vos ontwikkelde Te Kiefte Architecten een bouwsysteem van losse units dat in korte tijd kon worden gerealiseerd. De units zijn eenvoudig weg te halen om naar wens ergens anders opnieuw opgebouwd te worden. Vanuit de centrale gang heeft elke bewoner toegang tot een eigen studio, voorzien van keuken, badkamer met douche, toilet en wasbak en een eigen verwarmings-/koelinstallatie. De oppervlakte bedraagt 23m². De studio’s zijn beschikbaar voor studenten onder de 26 jaar. De huurprijs is ±€400,-. Er is hierbij wel mogelijkheid voor huurtoeslag.

Naast de individuele op studenten en jongeren gerichte studio’s is een aantal units beschikbaar voor begeleid wonen. Deze hebben een gemeenschappelijke woonruimte tot hun beschikking. Daarnaast is er voor de begeleiders een kantoor en een ruimte voor de slaapwacht. Het middenterrein bevat een gezamenlijke fietsenstalling en een basketbalveld. Er zijn ondergrondse vuilcontainers.


Aantal woningen
204
Eigenaar
Nijestee
Start
2008
Huurprijs
±€400,-
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
begeleidingscontract, huur onbepaalde duur
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Alle jongeren- en studentenwoningen in Groningen worden aangeboden via het platform GhuusBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel