Kerverland in Reeuwijk

In een voormalig seniorencomplex huisvest woningbouwvereniging Reeuwijk twintig vergunninghouders. Het complex staat in Kerverland, in het centrum van het dorp Waarder. Het complex staat op de slooplijst en wordt gedeeld met antikraakbewoners. De mix met deze antikraakbewoners en de vele betrokken dorpsbewoners zorgt dat de vergunninghouders deel worden van het sociale netwerk in het dorp.

Sinds november 2015 wonen er naast de 14 antikraakbewoners ook twintig vergunninghouders, voornamelijk uit Syrië en Eritrea. Reeuwijk streefde ernaar om de vergunninghouders geleidelijk het pand te laten betrekken. Dit deed de woningbouwvereniging voor draagvlak in het dorp. De groep vergunninghouders is divers en bestaat uit een gezin met een baby, een jong echtpaar, twee vaders met een zoon en elf alleenstaande mannen.

Update 2018: Dit project is inmiddels beëindigd. De bewoners hadden een tijdelijk huurcontact voor 2 jaar onder de leegstandswet. Zij konden in het pand terecht tot januari 2018 en zijn inmiddels allemaal uitgeplaatst.


Aantal woningen
28
Eigenaar
Woningbouwvereniging Reeuwijk
Start
november 2015
Huurprijs
€ 357,16
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
bestaand gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven


Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel