Villapark Het Lageveld in Hoge Hexel

Na een aanlooptijd van 7 jaar is in april 2015 een omgevingsvergunning verleend voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het landelijke gebied van Hoge Hexel. Hier staan 28 volledig gemeubileerde en gestoffeerde recreatiewoningen. In elk ervan kunnen maximaal 5 arbeidsmigranten verblijven. Iedere woning beschikt over 2 eigen parkeerplaatsen. Om het gebied verder te upgraden zijn verschillende investeringen gedaan om de landschappelijke kwaliteit te verhogen. Het inrichtings- en beheersplan is ontwikkeld in nauwe samenspraak met direct omwonenden en andere belanghebbenden. Dat heeft onder meer geresulteerd in een permanent aanwezige beheerder, goede onderlinge afspraken, camerabewaking en een goede afstemming met de naast gelegen recreatieparken. De onderlinge verstandhouding is goed: er zijn geen klachten en de arbeidsmigranten hebben goed contact met bewoners van het naast gelegen vakantieoord.


Aantal woningen
140 plaatsen in 28 recreatiewoningen
Eigenaar
Marquette Detachering BV
Start
april 2015
Huurprijs
€ 57,-- per persoon per week inclusief gas, water, licht (2015)
Soort eigenaar
uitzendorganisatie/werkgever
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
logies
Aard gebouw
recreatiewoningen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Hoewel het initiatief aanvankelijk geen gehoor vond bij de gemeente, is er toch medewerking en zelfs enthousiasme van het college en de gemeenteraad gekomen, om op dit park en nog twee andere parken huisvesting van arbeidsmigranten mogelijk te maken. Op het naastgelegen recreatiepark Buitengoed het Lageveld is de uitsluitend recreatieve doelstelling verstrekt. Marquette Projecten heeft daar recreatiewoningen bijgebouwd waardoor de ontwikkelingen elkaar hebben versterkt en kwalitatief aangevuld.

Meer info

Informatie
over inschrijven

De huisvesting op dit park wordt door Marquette detachering  toegewezen aan eigen medewerkersBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel