Voormalig studentencomplex Griftdijk in Nijmegen

In het voormalige studentencomplex Griftdijk in Lent wonen sinds oktober 2015 96 vergunninghouders uit Eritrea. De groep bestaat uit mannen in de leeftijdscategorie 18 tot 23 jaar. Daarnaast wonen er in het complex 24 studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Het studentencomplex zou gesloopt worden, maar door gebrek aan huisvesting werkten de gemeente en de woningcorporaties samen om de vergunninghouders er een plek te geven. De oorspronkelijke eigenaar droeg de panden over aan Woningcorporatie De Gemeenschap. Samen met Vluchtelingenwerk, de gemeente en de buurtbewoners zien ze er op toe dat de vergunninghouders kunnen integreren in de Nederlandse samenleving.

Update: in 2019 hebben alle bewoners vervangende woonruimte gekregen en is het complx gesloopt, om plaats te maken voor nieuwbouw.


Aantal woningen
120 kamers
Eigenaar
De Gemeenschap
Start
oktober 2015
Huurprijs
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
statushouders, studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
bestaand gebouw, modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Het complex bestaat uit vijf blokken van acht demontabele woonunits. Per woonunit wonen drie vergunninghouders samen. De bewoners hebben een eigen kamer en delen de keuken, douche, toilet en woonkamer. De kamers zijn gemeubileerd door De Gemeenschap.

Meer info

Informatie
over inschrijven


Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel