Informatiepunten EU-arbeidsmigranten

In verschillende gemeenten bestaan informatiepunten voor EU-arbeidsmigranten, die bedoeld zijn om de nieuwkomers de weg te wijzen. Zij krijgen er informatie over hun rechten en plichten, over zaken die van belang zijn bij vestiging of verblijf in de betreffende gemeente of regio. En vaak is er ook een spreekuur of een andere loketvorm waar mensen met hun vragen terecht kunnen.


Een netwerk is altijd in beweging. We stellen het daarom zeer op prijs als u aanvullingen of correcties doorgeeft. Gebruikt u daarvoor s.v.p. het contactformulier.


Oss: spreekuur Poolse Vereniging Osstoja en gemeentelijke website

Speciaal voor Poolse Ossenaren en arbeidsmigranten organiseert Poolse Vereniging Osstoja wekelijks een spreekuur in het Taalhuis.

Bekijk het aanbod

Pools informatiepunt, Peel en Maas

In Limburg zijn vele arbeiders uit Midden- en Oost-Europa actief. Ook in de gemeente Peel  en Maas werken velen van deze zogenoemde arbeidsmigranten. Om deze groep inwoners behulpzaam te zijn beschikt de gemeente over een Pools Informatiepunt.

Bekijk het aanbod


Stichting ARKA/Servicepunt in Meterik

In het gemeenschapshuis te Meterik is een servicepunt ingericht waar Poolse mensen informatie kunnen krijgen over allerlei zaken. Wonen, werken, inschrijving BRP, maatschappelijk werk, zorg, onderwijs, enzovoort.

Bekijk het aanbod