Nieuwe woonconcepten

Architecten, bouwers, projectontwikkelaars ontwikkelen nieuwe woonconcepten om aan de vraag naar snel toegankelijke betaalbare woonruimte tegemoet te komen.


Het gaat niet alleen om een ontwerp of productiewijze. Ook de eigendomsvorm of een financieringsarrangement kan interessante nieuwe concepten opleveren. Soms ontstaan ze op eigen initiatief, soms naar aanleiding van een prijsvraag. Sommige zijn al in productie genomen, andere zitten nog in het ontwerpstadium. Hoe dan ook: Flexwonen.nl biedt hen graag een podium.

U vindt ze hier.Architektuurstudio “Joost Dolhain Design”

www.tinyhouse-plus.com

Een Tiny House moet duurzaam zijn. Maar “duurzaam”omvat meer aspecten, dan alleen zuinig met energie en goede bouwkwaliteit. Functioneel bouwen en goede maar ook flexibele indelingen, zijn belangrijk voor het slagen van een woonproject. Relatie binnen-buiten, de beleving, het gebruik. Hoe kleiner men woont, des te belangrijker is de flexibiliteit van de woning.

Bekijk het aanbod

Avoned

Reedijk 7-O, 3274 KE Heinenoord  |   088-1701110  |   www.avoned.nl

Waarom wij geloven in de Miniwoning? Bij de bouw van een Miniwoning denken wij na over innovatieve manieren van bouwen. Met traditioneel bouwen ben je nog niet volledig duurzaam bezig. Door gebruik te maken van hoogwaardige houtskeletbouw in combinatie met een steelframe is het mogelijk om efficiënter, sneller en gedetailleerder te bouwen. Dit kan permanent … Continued

Bekijk volledige profiel


Budgetwoning® van Hendriks Coppelmans

Loopkantstraat 11, 5405 NB Uden  |   (0413) 26 48 33  |   www.hendrikscoppelmans.nl

Starters, eenpersoonshuishoudens, statushouders en mensen met een kleine portemonnee hebben vaak moeite met het vinden van een (goede) betaalbare koop- of huurwoning. Hendriks Coppelmans vindt dat iedereen recht heeft op een passende woning. Daarom ontwikkelden we de Budgetwoning®. 

Bekijk het aanbod

CRUX HOUSE – Flexibele waardevaste huisvesting

www.flexgoed.com

Flexgoed Ontwikkeling specialiseert zich in het ontwikkelen van flexibel indeelbare woningen tegen aantrekkelijke bouwkosten. CRUX HOUSE is een woningprogramma met flexibel indeelbare plattegronden.

Bekijk het aanbod

Cubestee

Gelkingestraat 48 Groningen, 9711 NE Groningen www.cubestee.nl

‘Nieuwe erven, nieuwe buren, nieuwe oogsten’ is een van de winnaars van de ontwerpprijsvraag ‘A Home away from Home’. In de inzending wordt de opvang van mensen in nood gekoppeld aan actuele vraagstukken in het landelijke gebied; krimp, leegstand, goedkope huisvesting, herbestemming erfgoed en vitale sociale verbanden.

Bekijk het aanbod

Daiwa House Modular Europe

Willeskop 94, 3417 ME Montfoort  |   +31 (0)348 47 90 90  |   www.daiwahousemodular.eu

Grootste modulaire bouwer van Europa Daiwa House Modular Europe is de grootste modulaire bouwer van Europa. Wij realiseren woningen op een duurzame en snelle manier. Dagelijks maken we het verschil met industrieel en circulair bouwen. Een toekomstbestendige woonomgeving maakt dromen waar en daar bouwen wij aan mee.

Bekijk volledige profiel

Erfdelen

www.erfdelen.nl

Terwijl we al jaren horen dat het slecht gaat met het platteland en woorden als leegloop en krimp ons om de oren vliegen, blijkt dat velen serieuze belangstelling hebben om er te wonen.

Bekijk volledige profiel

Fijn Wonen

K.R. Poststraat 101, 8441 EN Heerenveen  |   088-444 25 60  |   fijn.com

Wonen gaat verder dan alleen een woning: het gaat over het leven van mensen. We willen allemaal een huis waarin we ons thuis voelen, waarbij genoeg financiële ruimte overblijft om leuke dingen te doen en waar wij – en de generaties na ons – nog jarenlang plezier van hebben. Kortom: een fijn leven voor vandaag, morgen … Continued

Bekijk volledige profiel

Finch Buildings

Geuzenstraat 49-I, 1056 KB Amsterdam www.finchbuildings.com

Wij bouwen modulaire gebouwen van kwalitatief hoogwaardig duurzaam hout die zich laten aanpassen aan de omgeving en de omstandigheden. Met een korte bouwtijd en in zijn totaliteit verplaatsbaar.

Bekijk volledige profiel

Heijmans ONE

Postbus 2, 5240 BB Rosmalen  |   +31 (0)10 266 28 64  |   www.heijmansone.nl

Dit bijzondere huis biedt kansen voor de vraag naar kwalitatieve en betaalbare huurhuisvesting, maar verhelpt daarmee ook een maatschappelijk probleem.

Bekijk volledige profiel

Hodes Huisvesting

Nieuwenkampsmaten 14, 7472 DE Goor  |   088 – 398 00 00  |   www.hodes-huisvesting.nl

Wij bouwen niet voor de eeuwigheid, maar voor de toekomst. En omdat de toekomst steeds minder voorspelbaar wordt, bouwen wij flexibel, duurzaam en betaalbaar. Bijdragen aan betere huisvesting voor mens en aarde. Daar gaan we voor. Elke dag weer!

Bekijk volledige profiel


NEZZT

Industrieweg 8, 5688 DP Oirschot www.nezzt.nl

Een nieuwe wereld We leven in een dynamische wereld. Een wereld waarin we anders leven…anders wonen. Waarin duurzaamheid niet langer alleen maar om materiaal gaat, gebruik belangrijker is dan bezit en groei eerder een kwestie van slimmer dan van meer. Kunnen doen wat we willen, waar we willen, wanneer we willen. In zo’n wereld willen … Continued

Bekijk volledige profiel

Re-Settle

De Fantasie 9, 1324 HZ Almere www.renevanzuuk.nl

De Re-Settle, een bijzonder woningontwerp van de Almeerse architect Rene van Zuuk, was voor het eerst in het echt te zien tijdens de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven. Uitgangspunt van Re-Settle is om met minimale middelen een dorpsomgeving te scheppen waarin de asielzoekers individueel kunnen wonen en zich geborgen voelen.

Bekijk het aanbod

Steenvlinder – Zelfbouw voor iedereen

Juliana van Stolberglaan 148, 2595 CL Den Haag www.steenvlinder.nl

Zelfbouw toepassen in zowel leegkomende gebouwen als op kavels is de ultieme manier om aan (her)ontwikkeling te doen. Zodanig dat mensen in staat zijn zelf hun woning te bouwen. Vrijstaande woningen in het dure segment lukt meestal wel, maar geschakeld, gestapeld of in een bestaand gebouw is vaak lastiger.

Bekijk het aanbod

Tala

Van Dongenstraat 34 , 8107 AG Broekland  |   088 2347399  |   www.tala.nl

Wij zijn Tala en wij ontwerpen en bouwen duurzame huizen van hout. Met onze modulaire woningen weet je veel dingen zeker. Ze zijn van hoge kwaliteit, snel te realiseren en overstijgen alle duurzame normen met gemak. Zo maken wij met elke stap in het bouwproces impact en jij het jezelf een stuk makkelijker.

Bekijk volledige profiel

Ursem – het nieuwe bouwen

Spoorstraat 6, 1687 AE Wognum www.ursem.nl

Ursem Modulaire Bouwsystemen is koploper in de wereld van het nieuwe bouwen. Dat staat voor produceren in een fabriek en monteren op locatie. Ursem werkt met beproefde componenten voor zowel de fabriek als de locatie, die continu worden geëvalueerd, getest en geoptimaliseerd.

Bekijk volledige profiel

Vivax Housing

Koperen Kees 35, 7001 KH Doetinchem www.vivaxhousing.nl

Wij leveren de beste mix van duurzaam, flexibel en compact wonen. Voor woningcorporaties, zorginstellingen, recreatieondernemers en gemeenten.

Bekijk volledige profiel