2.643 flexwoningen via de eerste aanvraagronde Stimuleringsregeling Flex- en Transformatiewoningen

De toekenningen van de eerste aanvraagronde van de Stimuleringsregeling Flex- en Transformatiewoningen (SFT) zijn bekendgemaakt. 22 Gemeenten ontvangen in totaal 20,6 miljoen euro voor het versneld realiseren van 2.643 verplaatsbare woningen. De stimuleringsregeling is bedoeld voor gemeenten die in korte tijd meer sociale huurwoningen willen ontwikkelen en daarmee een bijdrage willen leveren aan het woningentekort. De eerste woningen uit deze aanvraagronde worden naar verwachting begin 2025 opgeleverd.

Meijerijstad, Amstelveen, Renkum, Apeldoorn, Rotterdam, Venlo, Alblasserdam, Rheden, Horst aan de Maas, Hilversum, Dalfsen, Nieuwegein, Roerdalen, Montfoort, Wormerland, Hardenberg, Castricum, Breda, Heemskerk, Lansingerland, Schiedam en Texel ontvangen een financiële bijdrage. In totaal was er in deze aanvraagronde €55 miljoen beschikbaar. Het resterende bedrag van €34,3 miljoen blijft beschikbaar binnen de regeling, die tot en met 2026 doorloopt. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Versnelling woningbouw
Onderwerp:
Beleid, Financiering en exploitatie