Onderzoek: restwaarde van flexwoningen hoger dan vaak gedacht

Flexwoningen behouden altijd een restwaarde na tijdelijk gebruik op een locatie. Dat is anders dan waar tot nu toe mee gerekend werd. Het bedrag kan oplopen tot 85% van de oorspronkelijke investering, afhankelijk van het volgende gebruik. Dat blijkt uit onderzoek van Fakton in opdracht van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

De exploitatie van flexwoningen leidt tot een andere businesscase  dan bij ‘normale’ huurwoningen. Daardoor pakt ook het financiële plaatje  anders uit voor gemeenten, woningcorporaties en beleggers. Dat leidt weer tot onzekerheid. Zij vragen zich af hoe zij de financiële haalbaarheid van flexprojecten moeten inschatten: kan de woning blijven staan? Kan deze hergebruikt worden op een andere locatie? En met welke restwaarde kan ik dan rekening houden als ik ze na de eerste exploitatieperiode verkoop? Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Aan de slag met flexwonen, Versnelling woningbouw
Onderwerp:
Financiering en exploitatie