ABU: uitzenders helpen bij vaccinatie arbeidsmigranten

Uitzenders bieden hun hulp aan bij de vaccinatiecampagne voor arbeidsmigranten. Met informatie, met locaties en met native speakers. De ABU heeft daartoe zes concrete voorstellen gedaan aan de ministers van VWS, SZW en BZK. Rolf van der Meijden, beleidsadviseur Arbeidsmigratie: “Alle arbeidsmigranten die een vaccinatie willen, moeten die ook kunnen krijgen. Wij kunnen en willen daar graag bij helpen.”

Een succesvolle vaccinatiecampagne voor arbeidsmigranten vormt om diverse redenen een uitdaging. Niet elke uitzendkracht is even makkelijk bereikbaar. Ook de taal werpt een barrière op: de informatievoorziening rondom COVID-19 en vaccinatie is nog lang niet in alle talen beschikbaar. Van der Meijden: “Daar komt bij dat arbeidsmigranten veelal samen reizen, samen werken en samen wonen. ABU-uitzenders hebben alle mogelijke maatregelen genomen om dit zo veilig mogelijk te doen, maar uiteraard draagt een snelle vaccinatie bij aan de veiligheid en gezondheid van deze groep uitzendkrachten.” Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie