Congres – Arbeidsmigratie in Goede Banen

Op donderdag 23 mei vindt het congres ‘Arbeidsmigratie in Goede Banen’ plaats. Het congres wordt georganiseerd door het Interdepartementaal Projectteam Arbeidsmigranten (IPA) samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Tijdens het congres bespreken we de huidige stand van zaken drie jaar na de aanbevelingen van het Aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten (dat onder leiding stond van Roemer).

Programma

Het belooft, net als twee jaar geleden, weer een interessant congres te worden. Het plenaire deel wordt geopend door Karien van Gennip, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hierin staan de thema’s huisvesting en informatievoorziening centraal. Daarna kunt u deelnemen aan leerzame workshops en een inspiratiemarkt bezoeken. Tijdens de lunch en de netwerkborrel is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaringen uit te wisselen.

09:00 – 10:00 uur      Inloop
10:00 – 11:00 uur      Plenaire programma
11:00 – 11:30 uur      Pauze
11:30 – 12:45 uur      Eerste ronde workshops
12:45 – 14:00 uur      Lunch en inspiratiemarkt
14:15 – 15:30 uur      Tweede ronde workshops
15:30 – 16:30 uur      Netwerkborrel

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor het congres en inschrijven voor twee workshops. Deelname is op volgorde van aanmelding. Daarbij maken we het voorbehoud dat de samenstelling van de deelnemers een goede afspiegeling wordt van de betrokken partijen.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de organisatie van dit evenement via: congresarbeidsmigranten@minszw.nl

Voor overige informatie kijkt u op de website Arbeidsmigratie in goede banen. Zie ook: Drie jaar na Roemer: Jaarrapportage arbeidsmigranten 2023.

 

Met vriendelijke groet,

Rob van Lint                                Thomas Zwiers

Aanjager IPA                               Programmamanager Asiel en Migratie

Ministerie van SZW                   VNG

 

Praktische informatie

Datum

donderdag 23 mei 2024

Tijd

10:00 u - 16:30 u

Locatie

Gooiland, Hilversum

Prijs

kosteloos