Amstelveen zeer teleurgesteld dat Raad van State bouw studentenwoningen verhindert

De gemeente Amstelveen heeft met grote teleurstelling gereageerd op de uitspraak van de Raad van State over de beroepen die waren ingesteld tegen het bestemmingsplan Uilenstede/Kronenburg. De Raad van State heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in het gelijk gesteld en verhindert daarmee de plannen van de gemeente Amstelveen om 2.500 studentenwoningen te bouwen in de wijk Kronenburg.

Het beroep dat ILT namens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat tegen het bestemmingsplanbesluit van de Amstelveense gemeenteraad had ingesteld, is gegrond verklaard. Het bestemmingsplan wordt vernietigd en Amstelveen en de beoogde gebiedsontwikkeling kan niet doorgaan. “Dit is een onverwachte en zwaar teleurstellende uitkomst. Een klap in het gezicht voor woningzoekende studenten en samenwerkingspartners, waarmee we aan de herstructurering van Kronenburg hebben gewerkt, waaronder studentenhuisvester DUWO,” stelt wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening) in reactie op de uitspraak. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen