Apeldoorn en Doetinchem tekenen intentieovereenkomst Flexcity

Flexibiliteit, circulariteit en innovatie als leidende principes bij gebiedsontwikkeling– daar draait het om bij Flexcity.  Een nieuw concept, waarbij modulair bouwen en digitale ontwerpprocessen centraal staan, moet gebiedsontwikkeling helpen versnellen. En een garantie bieden voor de herplaatsing van flexwoningen uit andere delen van het land.

Minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft samen met wethouder Van den Berge en wethouder Messerschmidt (Apeldoorn) en wethouder Lambregts (Doetinchem) een intentieovereenkomst voor de verkenning van een Flexcity in beide steden getekend.

Apeldoorn en Doetinchem zijn de eerste twee gemeenten met wie het Rijk samen gaat onderzoeken hoe we deze innovatieve gebiedsontwikkeling vorm kunnen geven, ook organisatorisch. Met beide gemeenten wordt, met ondersteuning van de Taskforce Versnelling Tijdelijke Huisvesting en het Expertteam Woningbouw van RVO, onderzocht hoe de plaatsing van 300 modulaire woningen op korte termijn gecombineerd kan worden met het vrijhouden van bouwrijpe kavels voor de herplaatsing van 200 extra flexwoningen passend binnen de al voorgenomen gebiedsontwikkelingen. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Woonvormen bij flexwonen
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen, Financiering en exploitatie