Bijna alle gemeenten in de provincie Utrecht willen flexwoningen plaatsen, maar in de meeste staat er geen één

Flexwoningen zouden flink moeten bijdragen aan het oplossen van de woningnood in Nederland, maar in verreweg de meeste gemeenten is er nog niets van de grond gekomen. In 7 van de 26 gemeenten in de provincie Utrecht staan er op dit moment tijdelijke woningen. Veel gemeenten maken wel plannen of onderzoeken de mogelijkheden, maar ze lopen hierbij tegen allerlei moeilijkheden aan.

Eind dit jaar wil de overheid dat er 37.500 flexwoningen in Nederland staan. Dat doel bleek halverwege het jaar nog ver weg. Maar hoe staat het er in de provincie Utrecht eigenlijk voor?

In totaal staan er ruim 2400 flexwoningen. Deze staan bijna allemaal in Amersfoort (1306) en Utrecht (1000), in vijf andere gemeenten staat een klein aantal. Het overgrote deel van die 2400 woningen stond er vorig jaar al. Amersfoort, Eemnes en Woudenberg plaatsen dit jaar nog wel nieuwe flexwoningen. Lees verder>

 

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Aan de slag met flexwonen
Onderwerp:
Facts en figures