Bloemendaal: gemengd wonen op landgoed Dennenheuvel

 

Naam projectLandgoed Dennenheuvel
Korte omschrijvingDe gemeente Bloemendaal zet het voormalige klooster Euphrasia en het voormalig verzorgingshuis Dennenheuvel in voor de huisvesting van vergunninghouders. Na een grondige verbouwing vestigden 130 personen zich in de gebouwen op Landgoed Dennenheuvel. De eigenaar stelt de gebouwen ter beschikking voor een periode van drie jaar.

Bloemendaal reserveerde minimaal 85% van de woonruimten voor vergunninghouders en maximaal 15% voor reguliere woningzoekenden. De bewoners betrokken de panden geleidelijk, verspreid over vier maanden. De gemeente koos daarvoor om omwonenden en uitvoerende instanties te laten wennen aan de nieuwe situatie op landgoed Dennenheuvel.

PlaatsBloemendaal
AdresDennenweg 4-8, 2061 HX Bloemendaal
Eigenaar/exploitantDe congregatie: De Zusters van Onze Lieve Vrouw van Liefde van de Goede Herder / Villex namens gemeente Bloemendaal
Doelgroep85% statuhouders & 15% reguliere woningzoekenden
Aantal wooneenheden130 personen
StartApril 2016, gedurende drie jaar
Huurprijs
BijzonderhedenDe congregatie van Zusters van Onze Lieve Vrouw van Liefde van de Goede Herder heeft dit gebruik aangeboden. Het gaat om opvang van statushouders gedurende drie jaar, waarbij er geen kosten voor de congregatie zijn en de organisatie ervan bij leegstandsbeheerder Villex ligt.

 

 

Meer informatie:

 

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen, Vluchtelingen