Boegbeelden ondersteunen gemeenten met terugdringen dak- en thuisloosheid

Voormalig wethouder in Nijmegen Bert Frings en oud-Tweede Kamerlid Leen van Dijke gaan vanaf vandaag gemeenten helpen met het vinden van oplossingen voor knelpunten in de aanpak van dak- en thuisloosheid.

Zij vormen de boegbeelden die zijn aangekondigd in het plan ‘Een (t)huis, een toekomst’. Dit plan, dat het kabinet in juni naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, heeft als doel het aantal dak- en thuisloze mensen in Nederland fors terug te dringen.

Blij met deze bestuurders

Staatssecretaris Paul Blokhuis is erg blij met de start van de boegbeelden: “Het aantal dak- en thuisloze mensen in Nederland is onacceptabel groot. We komen woonplekken en begeleiding voor deze groep tekort, de coronacrisis heeft dat nog maar eens pijnlijk duidelijk gemaakt. Door €200 miljoen beschikbaar te stellen en afspraken te maken over het creëren van 10.000 woonplekken, maken we een goede start met een echte oplossing voor deze kwetsbare groep mensen.

“Dat doen we samen met gemeenten, woningbouwcorporaties, aanbieders, cliëntenorganisaties en andere betrokken partijen. Het vraagt om overleg, samenwerking, maar ook creativiteit en politieke besluitvaardigheid om tot concrete oplossingen voor dak- en thuisloze mensen te komen. Ik ben dan ook erg blij dat deze twee betrokken bestuurders hun kennis en ervaring op het gebied van zorg en wonen gaan inzetten om gemeenten daarbij een handje te helpen.”

Meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen, Draagvlak en communicatie, Wonen met zorg/begeleiding