Bouwvrijstelling stikstof van de baan, geen gevolgen voor fabriekswoningen

Op 2 november jongstleden zette de Raad van State een streep door de bouwvrijstelling. In het vervolg moet per bouwproject goed onderzoek worden gedaan naar de mogelijke gevolgen van de uitstoot van stikstof. Dit kan leiden tot de nodige vertraging in de traditionele bouw. Voor conceptuele bouwers van fabriekswoningen heeft deze uitspraak geringe gevolgen. Bij deze woonprojecten blijft de stikstofuitstoot tot een minimum beperkt.

Bouwvrijstelling strijdig met natuurbeschermingsrecht Bouwvrijstelling strijdig met natuurbeschermingsrecht

De uitspraak is gedaan in een procedure tegen het megaproject Porthos, aangespannen door Mobilisation for the Environment (MOB), een organisatie die zich inzet voor het behoud van biodiversiteit. De Raad constateerde dat de vrijstelling van de stikstofregels waarvan de bouw gebruik maakte, in strijd is met het Europees natuurbeschermingsrecht. Voor elk bouwproject, dus ook voor Porthos, moet vanaf nu een individuele beoordeling van de stikstofgevolgen worden gemaakt. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen