Boxtel: beleidsvorming huisvesting arbeidsmigranten

In de afgelopen periode hebben zich verschillende initiatiefnemers bij ons gemeld voor het realiseren van huisvesting voor arbeidsmigranten. Wij zien meerwaarde in het realiseren van voldoende kwalitatieve huisvesting voor deze doelgroep.

Arbeidsmigranten wonen, werken en leven hier en leveren een bijdrage aan de lokale en regionale economie. Soms is dit voor een kortere periode, maar het kan ook om een langere tijd gaan. Verblijfslocaties voor arbeidsmigranten zijn echter onvoldoende beschikbaar en te vaak van onvoldoende kwaliteit. De gemeente ziet meerwaarde in het realiseren van voldoende kwalitatieve huisvesting. Daarnaast moet deze huisvesting vooral beschikbaar zijn voor arbeidskrachten die in Boxtel werken. ‘Hiermee wil de gemeente overlast in woonwijken tegengaan, de druk op de lokale woningmarkt verlagen en humane huisvesting mogelijk maken voor iedereen die in Boxtel woont en werkt’, zegt wethouder Eric van den Broek (Economie & Participatie) over het proces. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

 

Zoe ook:Boxtel: arbeidsmigranten in complexen met maximaal 400 slaapplaatsen>

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie