C3 Living: Crowdfunding voor Tiny Houses

C3 Living is het eerste vastgoedproject dat op het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd is gelanceerd. Met 24 woonunits wordt duurzaam en zelfvoorzienend wonen bereikbaar.

Hiervoor wil C3 Rent BV € 636.000 financieren met behulp van crowdfunding (€ 26.500 per unit). Crowdfunders krijgen een rente van 5 procent aangeboden met een looptijd van 9 jaar. De woningen worden volledig duurzaam en demontabel geproduceerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeenten Almere en Emmen plaatsen als eersten 120 van deze betaalbare eenpersoons-huurwoningen.

C3 Living boogt dus al op praktijkervaring. Zeven units zijn reeds geplaatst bij Zorginstelling Dichterbij. Hier zijn mensen met een licht verstandelijke handicap gehuisvest. Hiervan zijn er 6 geplaatst in Oostrum en 1 in Horst. Huurcontract 24 maanden. Zorginstelling Dichterbij heeft een optie tot koop na de exploitatietermijn voor alle zeven units. Cliënten zijn zeer tevreden net als de zorginstelling Dichterbij, de C3 Living woningen geven de cliënten een gevoel van eigen bezit en waardigheid. Huurprijs € 500 per unit per maand (inclusief BTW). Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Financiering en exploitatie