COA en Divorce Housing: 175 statushouders en 80 spoedzoekers achter gemeentehuis Oegstgeest

Donderdagavond heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) samen met Divorce Housing de gemeenteraad en belangstellenden geïnformeerd over de mogelijke statushouders en spoedzoekers in het Hoefijzergebouw. Uit de presentatie blijkt dat het gaat om maximaal 175 statushouders in combinatie met 80 spoedzoekers.

Edwin Blijie, bestuurlijk vastgoedregisseur bij COA, vertelt in de presentatie dat er al circa 5.000 mensen in azc’s gehuisvest hadden moeten zijn in heel Nederland. In het huidige regeerakkoord staat dat alle gemeenten in Nederland deze statushouders moeten opnemen en huisvesten. In samenwerking met Divorce Housing wil het COA maximaal 175 statushouders in combinatie met 80 spoedzoekers uit Oegstgeest huisvesten in het Hofijzergebouw, met een duur van vier jaar plus een jaar verlenging; daarna stopt de opvang op deze locatie. In de tussentijd willen de partijen naast het doorlopen van de RO-procedures ook planontwikkeling voor herontwikkeling van Overgeest naar nieuwe woningbouw.  Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

 

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen