Conferentie over arbeidsmigranten

Op maandag 16 april heeft Ambassade Warschau in samenwerking met het Instituut voor Publieke Zaken (ISP – Instytut Spraw Publicznych) een ronde tafel-conferentie over Poolse arbeidsmigranten in Nederland georganiseerd.

Deelnemers waren o.m. Poolse parlementsleden en senatoren, Tweede Kamerlid en voorzitter van de LURA-commissie Ger Koopmans, hoge ambtenaren van de Nederlandse ministeries van SZW en BZK (DG Õs Camps en Frequin) en van de gemeente Rotterdam, vertegenwoordigers van Poolse ministeries, Poolse arbeidsinspectie en arbeidsbureaus, migratiedeskundigen, NGO Õs en denktanks, Otto Workforce, Poolse werkgeversorganisatie en vakbeweging. De drie thema Õs van discussie waren: de situatie van de Poolse arbeidsmigranten in Nederland, het Nederlandse beleid t.a.v. immigranten en praktische aspecten van de integratie van Poolse migranten. Lees verder.

Dit artikel is niet afkomstig van de EFA-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp: