Den Haag: oplevering eerste woonunits aan de Henri Faasdreef in Leidschenveen

Vrijdag 24 maart namen wethouder Martijn Balster en Arjan Kapteijns deze woonunits officieel in ontvangst. Deze units zijn bestemd voor mensen die in de maatschappelijke opvang wonen en wachten op een reguliere huurwoning.

Op het leegstaande terrein aan de Oude Middenweg en Henri Faasdreef komen tijdelijke huurwoningen. Het worden verplaatsbare, duurzame wooneenheden met een kwalitatief goede uitstraling die hier ongeveer drie jaar blijven staan totdat het terrein definitief wordt ingericht. Het is uniek in de regio dat hoogwaardige duurzame tijdelijke woningen worden ingezet voor de urgente woonproblematiek voor mensen die uitstromen uit de maatschappelijke opvang. Het zijn tijdelijke woningen die de komende 20 jaar ingezet kunnen worden op diverse locaties in de stad. De gemeente neemt haar verantwoordelijkheid en is niet alleen opdrachtgever, maar ook investeerder en sociale verhuurder. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen