Drieslag in Dronten

de-drieslag-dronteninitiatiefnemer
AMH Flevoland BV

aantal huisvestingsplaatsen
280

doelgroep
EU-arbeidsmigranten

korte omschrijving
Door de renovatie van een cluster van voormalige studentencomplexen, zijn in februari 2014 de deuren geopend van een nieuwe huisvestingsvoorziening voor arbeidsmigranten. De panden hebben een gezamenlijke capaciteit van 280 huisvestingsplaatsen. De volledig ingerichte appartementen bieden plaats aan maximaal  14 personen. Binnen een appartement delen maximaal twee personen een kamer. Daarnaast is er een centrale woonkeuken en sanitaire ruimte. Een breed scala aan recreatieve voorzieningen maakt deel uit van het complex, zoals trapveldjes, een basketbalveld en een krachthonk. Om de mobiliteit in goede banen te leiden beschikt het complex over 1 parkeerplaats per 2,5 bewoners en een uitgebreide fietsenstalling. Er is veel aandacht voor toezicht en beheer. Zo is er een klankbordgroep en convenant met omwonenden om eventuele overlast te voorkomen. Resultaat hiervan is onder meer dat een extra looppad naar het centrum gerealiseerd is waardoor de buurt ontlast is. Verder is een beheerder 24/7 bereikbaar en gemiddeld 16-18 uur per dag aanwezig. Mede door de goede samenwerking met de buurt en gemeente verloopt de huisvesting goed: de arbeidsmigranten zijn tevreden en de buurt ervaart veel minder overlast dan in de tijd dat er nog studenten gehuisvest werden.

huurprijs
Deze bedraagt € 60,– per week per persoon per week inclusief gas, water en licht.

bijzonderheden

  • In overleg is er ruimte voor interne doorstroming. Als er tijdens het verblijf ‘koppeltjes’ ontstaan krijgen die de gelegenheid bij elkaar te gaan wonen;
  • Om de kosten te drukken is bij de projectinrichting gebruik gemaakt van tweede handsproducten van een vakantiepark;
  • In het kader van de brandveiligheid wordt jaarlijks een brandweeroefening gehouden;
  • Op zondag komt een leverancier met typisch Poolse producten;
  • 5 bewoners hebben meegedaan aan een schoonmaakactie van het naastliggende ‘Wisentbos’. Dit initiatief heeft de lokale pers gehaald.
Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie