Eerste woningen Rijksvastgoedbedrijf naar Delft

De gemeente Delft is de eerste gemeente waar flexwoningen worden opegeleverd die via het Rijksvastgoedbedrijf zijn aangeschaft. Vandaag tekende wethouder Karin Schrederhof, (Wonen, Zorg, Onderwijs en Sport) daarvoor de koopovereenkomst met het Rijksvastgoedbedrijf. De 84 woningen staan op een voormalig voetbalveld aan de Mozartlaan.

In het najaar van 2022 zijn circa 2000 woningen ingekocht via een aanbesteding. Deze aanbesteding had een tweeledig doel. Ten eerste gaf het leveranciers de zekerheid van afname waardoor de productie op gang kwam. Door woningen op voorraad te hebben wordt vervolgens het ‘wachten op elkaar’ voorkomen. Zo kunnen gemeenten na het doorlopen van deze procedures direct overgaan tot het plaatsen van flexwoningen. De opgedane kennis tijdens het inkooptraject is vervolgens ingezet bij het collectieve inkooptraject van Aedes, de branchevereniging van wooncorporaties. Via dit inkooptraject worden dit jaar nog tenminste 8000 verplaatsbare woningen via mini-competities aangekocht. De intentie is om in 2024 en 2025 via dit inkooptraject jaarlijks 10.000 woningen te realiseren. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Versnelling woningbouw, Woonvormen bij flexwonen
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen, Verplaatsbare woningen