Flexhotel, Warder

In juli 2012 opende HOBIJ International Work Force een kantoorpand in het West-Friese Zwaagdijk, om haar noordelijk gelegen opdrachtgevers uit de sectoren food, logistiek en techniek, van dichterbij van dienst te kunnen zijn. De uitzendkrachten die bij deze opdrachtgevers werkzaam zijn, worden goed in de watten gelegd: HOBIJ opende als huisvesting voor hen, een heus flexhotel in Warder met uitzicht op het Markermeer.

flexhotel-warderHOBIJ is een gerespecteerd werkgever voor uitzendkrachten die vanuit diverse (oost-)Europese windstreken in Nederland komen werken. Bij gastvrij werkgeverschap hoort gastvrije huisvesting. Enkele tientallen flexwerkers werkzaam in de streken tussen Amsterdam en Zwaagdijk, sliepen afgelopen weekend voor het eerst in het gloednieuwe flexhotel te Warder. Een flexibele oplossing met uitstekende faciliteiten om het deze harde werkers buiten werktijd zo aangenaam mogelijk te maken.

Tolhuus
Het hotel, voorheen met de naam ’t Tolhuus, was eerder een regulier hotel met bar en restaurant. “De voorzieningen waren al aanwezig,” vertelt Gert Jan ter Maaten, manager faciliteiten bij HOBIJ. “De vroegere bar is omgetoverd tot een grote woonkamer waar een biljart en een tafelvoetbalspel staan, en onze mensen kunnen gezamenlijk eten in het gedeelte wat voorheen restaurant was. Er zijn 1-, 2- en 3-persoonskamers met allen een eigen badkamer en tv. Bij een volle bezetting zijn er 100 mensen aanwezig.” Een vaste beheerder en interieurverzorgster wonen ook in het hotel.

Huisvesting met keurmerk
HOBIJ verzorgt voor haar flexwerkers tevens huisvesting in reguliere woningen, overal in Nederland. De Expert op het gebied van European Work Force is hiervoor in het bezit van het certificaat ‘Certified Flex Home’. Ter Maaten: “Hieraan kun je zien dat al onze woningen, inclusief ons hotel in Warder, voldoen aan de norm.” Die norm stellen brancheorganisaties ABU en NBBU aan huisvesting voor arbeidsmigranten, waarvan de criteria betrekking hebben op administratie, woonruimte en veiligheid.

Gastvrijheid
De geluiden rondom de huisvesting van arbeidsmigranten zijn tegenwoordig overwegend negatief. HOBIJ maakt met het flexhotel in Warder een krachtige slag om deze beeldvorming op positieve wijze te doen omslaan. “Ons hotel in Warder staat symbool voor onze gastvrijheid naar arbeidsmigranten,” bevestigt Han van Horen, algemeen directeur van de ambitieuze uitzendorganisatie. “Gelukkig beseffen steeds meer bedrijven dat flexkrachten steeds beter gevonden worden buiten Nederland. Arbeidsmigranten zijn een kans voor de Nederlandse economie. Ondernemers zouden geen ondernemers zijn als ze die kansen laten liggen. Wij heten ze van harte welkom in ons hotel, en zullen alles doen om alles naar tevredenheid te laten verlopen. Wat dat betreft zijn we niet te onderscheiden van een echt hotel. Waarschijnlijk zitten we op 4-sterren,” lacht een apetrotse Van Horen.

bron: PSV business

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie