Flexwonen Hoeksche Waard

Iedereen heeft een fijne en veilige plek nodig om in te wonen. Het zorgt ervoor dat mensen hun leven sterk kunnen opbouwen. Sommige inwoners van de Hoeksche Waard hebben geen eigen woning, terwijl ze dat wel zouden willen. Ze schrijven zich in bij HW Wonen of kopen een eigen huis. Soms heeft iemand haast. Bijvoorbeeld bij een scheiding. Dan is het fijn om snel een andere woning te vinden. Dat is helaas niet altijd mogelijk.

Om inwoners van de Hoeksche Waard te helpen start de gemeente een project. Dit project ontwikkelt een nieuwe vorm van wonen. Bij deze woningen kunnen inwoners van onze gemeente tijdelijk wonen. Ze krijgen een huurcontract van maximaal twee jaar. Het is de bedoeling dat mensen in die tijd zoeken naar een eigen woning. Als het nodig is, krijgen ze daar hulp bij. Deze woonvorm wordt flexwonen genoemd. Het project dat de gemeente is begonnen heet Flexwonen Hoeksche Waard. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen, Draagvlak en communicatie